fbpx

Brug advokat ved køb af bolig i Spanien

Når du vil til at købe bolig i Sydspanien, er der mange ansøgningsprocessor, som både er meget bureaukratiske, administrative og nogle gange lidt bøvlede. Foruden det kan det være svært at vide, hvad der overhovedet er værd at købe.

Du skal også navigere i dine ejendomsrettigheder, hvad det betyder for dig skattemæssigt, hvor lang tid du vil være der om året og meget mere. Ved brug af advokat, når du køber bolig i Spanien, gør du oplevelsen meget bedre og sjovere for dig selv.

Hvad kan en advokat hjælpe dig med?

At købe bolig i Spanien er anderledes, end når du køber bolig i Danmark. Du kan altså ikke regne med, at du, bare fordi du kender boligmarkedet i Danmark, kan bruge alle dine erfaringer derfra. Men heldigvis kan en advokat hjælpe dig. For det første kan en advokat hjælpe dig med at oversætte dine kontrakter, som du skal underskrive.

Det er vigtigt at vide, hvad du skriver under på. Hvis det spanske sprog ikke er din spidskompetence, er advokathjælp dit svar. Desuden kan du også være sikker på, at du kan stille din advokat til ansvar for en forkert oversættelse, hvis det skulle ske. Det kan du ikke med en ekstern oversætter, som ikke har en juridisk forpligtelse over for dig.

Når du skal købe en grund eller en ejendom i Spanien, kan en advokat hjælpe dig med undersøge, om denne grund er fri for eventuel gæld og andre hæftelser. Så ender du ikke ud i et usikkert køb. Det ville være enormt trist, hvis du fik købt en ejendom med gæld. I værste tilfælde kan det ende ud i, at du ikke kan bo i huset, hvis du ikke har det økonomiske råderum. Er det et projektkøb, som du har købt, kan din advokat også hjælpe dig med overtagelse af lånet.

Samtidig skal du også vide, om der er byggetilladelse på grunden. Køber du et hus, som skal istandsættes, men du så ikke må, står du med en bolig, som du ikke vil blive glad for i den lange bane. Samtidig kan det også være svært at sælge boligen videre.

Din advokat vil også assistere dig med overtagelse af boligen, så du får fuldmagten. Herfra kan du få finansiering igennem en spansk bank og blive tilmeldt alle de faste udgifter, der må være. Advokaten hjælper dig også med at registrering af skøde, rådgivning om testamente samt gennemgang af dine betalinger og dine kontrakter.

Sidst, men ikke mindst, kan din advokat hjælpe dig med din ansøgning til NIE-nummer.

Hvad er et NIE-nummer, og hvordan kan en advokat hjælpe dig?

Når du skal købe en bolig i Spanien, skal du have et såkaldt NIE-nummer. Et NIE-nummer kan sammenlignes med det danske CPR-nummer. Det er enormt vigtigt, at du, inden du køber bolig, har styr på dit NIE-nummer, så det er bare med at få sendt ansøgningen hurtigt afsted.

Din advokat kan hjælpe dig med denne proces, da den kan være meget omfattende. Samtidig kan din advokat også hjælpe dig med at oversætte ansøgningen, da den er skrevet på spansk. Ellers ville du selv skulle kontakte politistationen, vente i kø dagen lang for at få udfyldt ansøgningen og selv være opmærksom på, hvornår ansøgningen er klar.

Du kan få hjælp f.eks hos Grøn & Andersen eller hos Advokatkontoret. Begge steder taler de både dansk og spansk, hvilket gør det væsentligt nemmere for dig, hvis du ikke selv taler spansk. Og omkostningerne ved at få hjælp til dette, er til at overse, og kan spare dig for en masse besvær og tid.

Hvilken bolig skal du købe i Spanien?

Når du har anskaffet dig et NIE-nummer, er det på tide at springe ud i den store boligjagt. Du skal nu gøre op med dig selv, hvilken slags bolig du ønsker. Først og fremmest er lokation en vigtig faktor, når du skal ud og have en bolig i Spanien. Jo mere populært et område du flytter ind i, desto dyrere har priserne det med at være

Hvis du gerne vil have en moderne bolig, skal du regne med, at prisen også dermed er dyr. Oveni det skal du være sikker på, at du får det, du køber for dine penge. Hvis du tænker, at du selv vil istandsætte boligen, så du kan købe den billigere, kan en advokat hjælpe dig.

Et håndværkertilbud er nogle gange boliger med både gæld og andre øvrige hæftelser over sig. Hvis du ikke vil overtage en andens gæld, kan advokaten guide dig igennem, hvilke andre boliger der også kunne være interessante for dig, men som stadig har en rimelig pris.

Du skal også være opmærksom på, om du har en fuld byggetilladelse på din grund, og at der ikke er noget, som skal bevares. Det er endnu en ting, hvor du har brug for en advokat for at gøre det rigtigt.

Desuden er de spanske regler som nævnt før ikke de samme som de danske. Vil du overtage et projekt, hvor der er en gæld på den pågældende grund, som du også ønsker at få overdraget til dig, skal det også helst gøres med en advokat ombord, så processen bliver udført korrekt.

Du skal også sætte dig ind hvilke udgifter du har ved at have bolig i Sydspanien.

Scroll to Top